Beschreibung

De laatste luchtgekoelde 911 is uiteraard de meest doorontwikkelde en comfortabele, geïntroduceerd in augustus 1993. Er is dus maar liefst dertig jaar gewerkt aan de perfectionering van de originele 911. Uiteindelijk nam, gezien het voortdurend toenemende motorvermogen, de vraag naar een veiligere vierwielaangedreven versie toe, zaken als traction control waren destijds nog niet aan Porsche besteedt.
Zowel de 964 als de laatste luchtgekoelde, de 993, waren leverbaar met vierwielaandrijving waarbij afhankelijk van de 'slip' het vermogen verdeeld werd tussen de aandrijving voor en achter. Het soms plotseling uitbreken van de achterkant was hiermee verleden tijd. Gezien de niet geringe nieuwprijs werden er slechts 4400 exemplaren verkocht, tegenwoordig de productie van de VW Golf in één week.
Zeldzaamheid en natuurlijk kwaliteit zijn belangrijke waardebepalende factoren bij klassieke en youngtimer auto's. Het hier aangeboden exemplaar werd door een Nederlandse klant van ons die lang in Zwitserland werkte een aantal jaren terug meegenomen naar Nederland, onderhoud tot dan toe verzorgd door Zwitsers zoals alleen zij dat kunnen. Door veranderende privé omstandigheden wilde onze klant de auto nu verkopen na een aantal jaren gebruik in Nederland. De auto was echter toe aan groot onderhoud en bijvoorbeeld het cabriodak was aan vervanging toe. Zo werd de auto weer up-to-date gemaakt door vervanging van schokdempers, banden, accu, div. belangrijke pakkingen en minder belangrijke zaken als bijv. krakende luidsprekers. Het cabriodak is zowel aan de buiten- en binnenzijde vernieuwd, vakwerk!
Gezien de lage kilometerstand en de huidige technische staat van de auto is ze klaar voor vele zorgeloze kilometers. Uiteraard betreft het hier een originele, schadevrije en optisch foutloze 993 Cabriolet. In het fraaie Midnight Blue Metallic met donkerblauwe kap een stijlvolle verschijning. Voorzien van een originele Porsche Classic radio met navigatie, donkerblauwe afdekhoes voor het cabriodak en windscherm. Onderhoudshistorie alsmede facturen aanwezig. Zie onze website voor meer dan 100 foto's www.witmerodijk.nl of u gebruikt de volgende link; https://witmerodijk.nl/te-koop/porsche-993-carrera-4-cabriolet/2261

Fahrzeugdetails

Fahrzeugdaten

Marke
Porsche
Modellreihe
911
Modell
911 Carrera 4
Baureihe
993
Erstzulassung
06.1995
Baujahr
1995
Tachostand (abgelesen)
100’533 km
Fahrgestellnummer
Nicht angegeben
Motornummer
Nicht angegeben
Getriebenummer
Nicht angegeben
Matching numbers
Nicht angegeben
Anzahl Besitzer
Nicht angegeben

Technische Details

Karosserieform
Cabriolet
Leistung (kW/PS)
200/272
Hubraum (cm³)
3600
Zylinder
6
Anzahl Türen
2
Lenkung
Not specified
Getriebe
Manuell
Gänge
Nicht angegeben
Antrieb
Allrad
Bremse Front
Scheibe
Bremse Heck
Scheibe
Kraftstoff
Benzin

Individuelle Konfiguration

Außenfarbe
Blau
Herstellerfarbe
Blauw
Innenfarbe
Blau
Innenmaterial
Leder
ABS
Ja

Sonderausstattung

ABS

Zustand & Zulassung

Gutachten vorhanden
Zugelassen
Fahrbereit

Anfahrt

Logo von Witmer & Odijk

Witmer & Odijk

Hans Odijk

Wasbeeklaan 3A

2361 HG Warmond

🇳🇱 Niederlande

Weitere Fahrzeuge von Witmer & Odijk

Ähnliche Fahrzeuge